De workshop is VOL.
workshop: traditionele turkse dolma’s draaien
12 feb van 17.00 – 19.30 uur
Wist je dat dolma een eeuwenoud, traditioneel Turks gerecht is? Varianten hiervan bestonden al in het zeventiende-eeuwse Perzië. Het Turkse woord dolma betekent gevuld en verwijst naar een gevulde groente. De meest traditionele variant is een druivenblad gevuld met een mengsel van rijst en vlees maar je kunt ze ook zonder vlees naar je eigen smaak maken.
Bij de Turkse cultuur horen uitgebreide, feestelijke bruiloften met veel verschillende gerechten. Dolma’s zijn hier onmisbaar en worden met een speciale techniek door de vrouwelijke leden van de familie bereid. In onze workshop wordt het verhaal achter deze Turkse bruiloftstraditie vertelt en leer je dit bijzondere gerecht zelf maken.
De workshop hoort bij de tentoonstelling Vrouwelijke Turkse pioniers waarin het onderbelichte verhaal wordt verteld van Turkse vrouwelijke arbeidsmigranten in Haarlem en hun dochters en kleindochters. Feride Koycu, een van de pioniers uit de tentoonstelling, presenteert deze avond samen met een aantal Turkse vrouwen. Niet alleen brengen ze je de kunst van het dolma maken bij, ook bereiden zij een heerlijke Turkse maaltijd voor je.
Mis deze workshop niet en meld je snel aan!
Datum: 12 feb
Tijd: 17.00 – 19.30
Waar: Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
Kosten: €25,- per persoon (dit is inclusief Turkse maaltijd)
Aanmelden: activiteiten@verweymuseumhaarlem.nl