zeven dagen per week open

Menu
Ticket online
Web winkel

Ontdek de Kunst van Oekraïens Borduren: Workshop met NYTKY Project

 

Op 9 april ben je van harte welkom bij de Oekraïense borduurworkshop! Of je nu een liefhebber bent van borduren of het nog nooit hebt geprobeerd, wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze gratis workshop, georganiseerd door het NYTKY-project: een project dat zich richt op traditioneel Oekraïens borduurwerk, de huidige ontwikkelingen en nieuwe betekenissen.

Tijdens deze workshop zul je meer te weten komen over traditioneel Oekraïens borduurwerk, de patronen, symboliek en betekenis ervan. Ontdek de maatschappelijke relevantie van deze kunstvorm, en hoe het een middel is om belangrijke boodschappen uit te drukken. Tijdens de workshop maak je je eigen ontwerp en oefen je verschillende borduurtechnieken.

De workshop wordt geleid door Tetiana Goriunova, een ontwerper en borduurexpert uit Kiev, en andere leden van het NYTKY-project. De instructies zullen zowel in het Engels als in het Oekraïens zijn, dus iedereen is welkom!

We zorgen voor alle benodigde borduurmaterialen, maar vragen je om een kledingstuk of textielitem mee te nemen dat je tijdens de workshop wilt borduren. Kies bij voorkeur iets dat je regelmatig draagt, zodat je na afloop trots jouw eigen betekenisvolle borduurwerk kunt dragen.

Datum: dinsdag 9 april
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Kosten: deelname is gratis
Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via de volgende link: Aanmelden