zeven dagen per week open

Menu
Ticket online
Web winkel

Het favoriete werk van Laura van der Wijden

Vragen naar je favoriete kunstwerk op een tentoonstelling met zoveel verschillende objecten is eigenlijk niet te doen. Want hoe kan je de figuren van Klaas Rommelaere boven de borduurwerken van gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog stellen? Of boven de geborduurde brains van Monika Auch? Helemaal als je de verhalen achter de indrukwekkende werken kent, is een favoriet aanwijzen bijna ondoenlijk. Helemaal als je de verhalen achter de indrukwekkende werken kent, is een favoriet aanwijzen bijna ondoenlijk. Maar het werd mij gevraagd, dus zal ik een keuze moeten maken. Dan worden het toch de figuren van Klaas. Het zal zonder meer te maken hebben met mijn latente voorkeur voor 3D, en van deze veelkleurige figuren word ik vrolijk. Soms schrik ik van ze als ik ze in mijn ooghoek zie wanneer ik door het museum loop, omdat ik steeds denk dat er daadwerkelijk iemand staat. Maar vooral zorgen de poppen van Rommelaere, die zo kleurrijk en vol zorg door vele handen zijn gemaakt, voor een glimlach op mijn gezicht. En ze maken me nieuwsgierig. Ze protesteren, maar waarvoor of waartegen?