zeven dagen per week open

Menu
Ticket online
Web winkel

Lezing over tijd: een dialoog tussen kunstenaar Jacobien de Rooij en emeritus hoogleraar geschiedenis Piet de Rooij

Donderdag 23 mei – 19.00- 21.00 uur

Kunstenaar Jacobien de Rooij en emeritus-hoogleraar Piet de Rooij gaan bij de tentoonstelling het geheim van de diepe tijd met elkaar in gesprek.

Jacobien de Rooij (1947) creëert monumentale tekeningen die een samensmelting zijn van haar observaties van de natuur tijdens wandelingen in diverse locaties zoals Ierland, Schotland, China, Portugal en de Amsterdamse waterleidingduinen, en haar interpretaties van wat ze leest in boeken. In haar atelier worden deze observaties en gedachten omgezet in krachtige reconstructies. De veelzijdigheid van de natuur wordt daarbij verbeeld in imposante landschappen waarin de toeschouwer bijna lijkt te kunnen stappen. Door het gebruik van kleuren en hun geleidelijke verloop, gecombineerd met een zorgvuldige opbouw, wordt diepte gecreëerd in de tekeningen, waardoor de kijker als het ware wordt meegenomen door de verschillende lagen van geologische tijd.

Piet de Rooij (geboren in 1944, broer van Jacobien de Rooij) is emeritus hoogleraar geschiedenis en auteur, die kritisch kijkt naar de veranderingen die zich voordoen in verschillende tijdperken. In dit duo gesprek zullen Jacobien en Piet de Rooij gezamenlijk onderzoeken hoe vragen over groei, veranderingen in tijdperken, geologie en de relatie met de natuur beiden hebben geïnspireerd.

Datum:  donderdag 23 mei
Tijd:        19.00 tot 21.00 uur
Kosten:  lezing € 5 + entree museum. Voor houders van een museumkaart € 5 en voor vrienden van het museum gratis
Aanmelden: activiteiten@verweymuseumhaarlem.nl of telefonisch via 023-5422427